Ребалансинг

Балансиращият тялото, ума и сърцето масаж дава точно този баланс, от който имаме нужда

Какво е Ребалансинг?

Ребалансинг или балансиращият тялото, ума и сърцето масаж дава точно този баланс, от който имаме нужда и към който всеки от нас съзнателно или подсъзнателно се стреми. Живеем твърде разбалансирано в днешно време – или сме вторачени в тялото си, или сме „потънали“ в ума, или в душата и сърцето. Този баланс ни е необходим, за да можем да израснем, обясни Петьо Коджабашев, сертифициран ребалансинг-терапевт.

Дълбоко балансиращият масаж – ребалансингът – има 10 сесии, като във всяка от тях се работи с различни части от тялото. Тези 10 сесии се правят последователно – по една седмично е най-добрият вариант. Всяка сесия е отделна сама за себе си, но същевременно ако липсва една от десетте, не може да се постигне балансът между тялото, ума и сърцето.

„Масажът се прави чрез работа по тялото, като обработвам с необходимата последователност и сила определени точки. Да речем първата сесия е свързана с работа по горната част на тялото – обработвам гръдните мускули, тези на ребрата и на диафрагмата. Те са отговорни за нашето дишане – колкото повече са релаксирани, толкова повече имаме възможност и капацитет гръдният кош да се разшири, за да можем да дишаме. Да дишаме въздух, означава да вдишваме и живота. Чрез този процес и по време на дълбокия, балансиращ масаж, се освобождават скрити емоции и чувства – може да е радост, да са страхове, съпротиви, „заключени“ вътре в нас. Изразяването им дава възможност да се освободи пространството, където са били натрупани, така енергията може да тече безпрепятствено“, сподели терапевтът.

Това е т.нар. биодинамика. Още Александър Лоуен се е занимавал с изследването на биодинамиката. „Био“ означава живот, а „динамика“ говори за това да има динамичност, да изразим живота, да му позволим да протече през нас. Балансиращият масаж е едновременно работа с тялото, ума, сърцето и душата. Чрез масажа може да се освободи голяма част от напрежението, което сме натрупали в себе си на тъканно, мускулно и емоционално ниво, както и да се припознаем наново, да се ребалансираме.

По време на сесиите има място и пространство за споделяне, няма нужда човек да мълчи.

Огънят на вдъхновението

Вижте новата ни секция “онлайн тренинги” и първият ни курс Огънят на вдъхновението